Poradna Baterie nabíjecí


Autor: | Vloženo: 09.01.2011 000 13:37 | Témata: Poradna Baterie nabíjecí

Jaká je doba nabíjení?

  • Zed81

    Zed81

    9. ledna 2011

    Jako u všech baterek to záleží na nabiječce já mám Camelion BC-0907 a tý to trvá tak hodinu a můžu jí rozhodně doporučit. Nevýhodou je, že se z ní baterie blbě vyndavají a je těžké jí sehnat, ale pokud jí seženete, tak rozhodně nebudete litovat.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (1)
  • 10. ledna 2011 - Oficiální zástupce obchodu tipa.eu

    Dobrý den, doba nabíjení přiložených článků trvá při jejich plném vybití až 6 hodin. S pozdravem Slany

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne (1)
  • 10. ledna 2011 - Oficiální zástupce obchodu AVACOM.CZ

    Dobrý den,

    rozhodně bychom nedoporučovali kupovat nabíječku, která Vám dokáže baterii nabít za méně než cca 75 minut. Tyto nabíječky (rychlonabíječky) baterii poškozují a ta Vám nevydrží tak dlouho, jak uvádí výrobce. Pro tento typ baterie bych doporučil mnohem pomalejší nabíjení. Zde je odkaz na nabíječku, která do umí kvalitně.

    http://www.avacom.cz...

    Nabíjí mnohem déle, než uvádí "Zed81", ale nepoškodí vám baterii.

    Mimochodem akumulátory Sanyo eneloop (technologie GP ReCyko+) jsou naprosto nej v této třídě bateriií. Sanyo tuto technologii vyvynula. Zde zasíláme odkaz na tyto akumulátory - to jen tak pro zajímavost.

    http://www.avacom.cz...

    Team AVACOM.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Zed81

      10. ledna 2011 - Zed81

      Nejsem odborník na tuto problematiku, a tak informace prodávám jak jsem nakoupil. Souhlasím s tím že určité rychlonabiječky mohou poškodit baterii, rozhodně to ale není případ nabiječky kterou jsem doporučil. Ta získala v prosinci 2010 v časopise dTest suvereně nejlepší hodnocení. Otázkou je komu víc věřit, jestli lidem co je testují, nebo co je prodávají.


    • AVACOM.CZ

      11. ledna 2011 - Oficiální zástupce obchodu AVACOM.CZ

      Hezký den "Zede81"

      díky za reakci. V dnešní uspěchané době je moderní a snad i potřebné aby bylo všechno rychle. Proto vznikly i rychlonabíječky. Dříve se člověk spokojil s obyčejnou nabíječkou (ostatně nabíjecí baterie a nabíječka byl tak trochu luxus). Výrobci baterií uvádějí co nejvyšší kapacity baterií s co nejvyšším počtem nabíjecích cyklů aby nalákali lidi a zvýšili pravděpodobnost prodeje svých produktů. Ale kdo dnes bude počítat, zda jeho baterie absolvovala 300, 500, 1000 či 1500 nabíjecích cyklů. Řekněme si to na rovinu.. asi nikdo. Takže pokud máte baterie, na kterých výrobce uvádí 1500 nabíjecích cyklů a vy jich s "rychlonabíječkou" absolvujete "pouze" 600 nebo 700 tak to stejnak nebudete nijak řešit. Tento počet cyklů stejně nestihnete za půl roku (což je záruční doba na kapacitu baterií - ze zákona) projít. A pokud Vaše baterie již nevydrží to co potřebujete zvolíte variantu - zakoupení nových. Tam se rozhodujete jakou kapacitu, ale stejně jsou všechny baterie ve výsledku stejné (hovořím o značkových - Sanyo, Panasonic, Toshiba - ostatně toto jsou značky nejlepších baterií na světě (pouze můj názor ze zkušeností)). Jiné jsou jen baterie s nízkým prahem vybíjení (Sanyo Eneloop, Panasonic Infinium, GP Recyko+... atd) Sice mají nižší kapacitu (cca 2000 mAh), ale ta se cca v půl roce srovná s kapacitou baterie např. 2700 mAh. Takže baterie 2700 mAh Vám odejde dříve, než baterie s nižší kapacitou, ale lepší technologií.

      Nechtěli jsme s Vámi v žádném případě polemizovat o kvalitě Vaší nabíječky (ostatně v dTestu zvítězila - ale nikde se tam neuvádí jak šetrná je k bateriím - pokud máte dTest doma (12/2010) podívejte se na stranu 19 a přečtěte si nahoře oba odstavce - od "Testování životnosti baterií bylo ...." . Tam se dočtete, že pokud nabíječka nabíjí rychleji než 2 hodiny dochází u baterií k rychlejší ztrátě kapacity než normálně)., ale tady jsem se Vám chtěl nastínit, že rychlonabíječka je vlastně výplod naší uspěchané doby.

      V dTestu 1/2011 mají vyjít výsledky na další baterie (Sanyo Eneloop) .. tak se můžete podívat :o))

      Team AVACOM


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.