Poradna Baterie nabíjecí


Autor: Pavel Šlemín | Vloženo: 05.11.2023 000 20:56 | Témata: Poradna Baterie nabíjecí

Pavel Šlemín

Životnost nepoužívané nabíjecí 9V NiCd baterie

Jak dlouho vydrží nepožívaná 9V baterie v nerozbaleném originálním obalu, aby ji bylo možné nabít a používat ? Je tato baterie při prodeji nabitá, nebo čeká, až ji vybalím a oživím prvním nabitím ?

  • OUTDOORSTUFF.cz

    OUTDOORSTUFF.cz

    6. listopadu 2023

    Dobrý den,

    výrobci většinou nabíjecí baterie "před"nabíjejí na hodnotu okolo 80%, která postupně s dobou klesá. Proto je vhodné, ne-li nutné baterii před 1. použitím zcela nabít. Pokud se baterie delší dobu nepoužívá je dobré ji alespoň jednou za půl roku zkontrolovat a nabít jí na uvedených 80% kapacity.

    S pozdravem

    Jakub Hojka

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Pavel Šlemín

      5. prosince 2023 - Pavel Šlemín

      Původní můj dotaz byl z důvodu, že v měřáku mi došla 9 V baterie a měl jsem jednu nabíjecí, ale už asi nejmíň 15 let nepoužitou ještě v originálním obalu. Nepředpokládal jsem, že by mohla být nabitá, tak jsem ji dal do nabíječky a ta vůbec na tuto 9 V nereagovala. Na ostatní tužkové OK. Proto jsem položil tento dotaz.
      Kamarád mi půjčil měřák a k mému překvapení jsem změřil že baterie je plně nabitá, proto asi i nabíječka nereagovala. Baterie dosud funguje v měřáku. Zdá se to neuvěřitelné, ale je to tak, mám tu ještě jednu 9V, taky ještě nerozbalenou, nepoužitou. Tak to je moje vysvětlení, a děkuji tedy za předcházející odpověď na můj dotaz, protože bylv zřejmě k aktuální situaci na trhu s bateriemi správný.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.